Mina favoritskor:

Tänkte dra igång en serie av inlägg med fokus på skor där jag bryter ner de olika komponentera av skorna. Men jag tänkte att jag skulle börja med mina skor som jag springer i och har sprungit i och vilka delar jag älskar med dem.

1: Brooks Neuro 2 är min absolut favorit i dagsläget. Skon väger in på stabila 283 gram, vilket jag vet är för mycket för vissa löpare, men för min del är den en perfekt avvägning mellan dämpning och respons. Hela skons mellansula utgörs av ”Propulsion Pods” som ser till att mellansulan inte expanderar horisontellt, utan arbetar egentligen bara upp och ner. Man får en otroligt snabb feedback från underlaget och kombinerat med mängden dämpning och en komfortabel ovandel så är det min go-to shoe för säsongen tillsammans med Levitate.

2. Brooks Levitate är ännu en sko som också ligger på den tyngre sidan med sina 318 gram i min storlek. Men om ni inte har provat den, så gör det. Skon känns absolut inte tung, utan den väldigt komfortabla ovandelen är ”circularly stitched” som Brooks kallar det och ger en väldigt härlig strumpliknande passform med en mellansula som inte alls känns tung. Den ska ha samma material som Adidas Ultra Boost i mellansulan, men känns inte i närheten av lika tung eller svampig. Med DNA Amp som inkapslar mellansulan i ett tunt lager av PU-material så lyckas man på samma sätt som i Neuron att skapa väldigt mycket studs och respons i en sko som känns mjuk vid första istigning.

3. New Balance 1080 är skon som fick hänga med mig allra längst och som jag faktiskt persade både halvmara(1:27) och milen (0:38) i. Fick en del blickar när jag ställde mig på starten vid välgörenhetsmilen, men många som fick sitt när jag kom in trea på under 40 minuter. Det var nog det nya Fresh Foam som gav mycket studsighet men också en jäkla massa komfort.

4. New Balance Vongo är skon som var mest spännande i butik när den väl kom ut. Ingen pronationsskil som klassiska stabilitetsmodeller utan en väldigt hög medial vägg med lite extra hög densitet i materialet gav en så otroligt skön känsla vid löpningen. Jag har inget ont att säga om skon som sådan, utan den var väldigt väldigt skön att springa i bara.

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: