Att bara ha ett märke.

Exempel: Jag var skadad.
Jag köpte [sätt in valfri sko] och nu är jag inte skadad. 
Skon är bra mot den här skadan. 

Just det här argumentet är en fin kombination av två typer av argumentationsfel; anekdot och felaktig slutsats. Vi människor tenderar att dra slutsatser baserat på våra egna erfarenheter, vilket är väldigt rimligt med tanke på att vi inte kan/orkar bedriva någon storslagen forskning på egen hand.

Det är väldigt svårt att veta om det faktiskt är skon som är ansvarig för att skadan eller lindras.
Ibland är det så att kroppen har påbörjat läkningsprocessen i den skadad kroppsdelen. Ibland kan det vara så att man själv vidtar åtgärder för att påbörja rehabilitering; vila, styrkeövningar och rörlighet. Och ofta kan det vara så att man har fått tag på en sko som på ett biomekaniskt sätt åtgärdar problemen. Men då är det förmodligen inte just bara den modellen som hade kunnat hjälpa till, utan det är mer grundläggande strukturen i skon som åstadkommer resultatet man vill ha.

Alldeles för många gånger är man med om situationer där någon är i butiken för att köpa nya skor och vill ha exakt samma modell som de köpte för två år sedan, kanske när de var skadade. Problemet som kan uppstå där är att man köper helt fel sko för löparen man är för tillfället. Är det så att man har sprungit skadefritt ett tag, jobbat upp bra muskulatur i benen och man är stark så är det inte garanterat att det blir lika mycket succé nu.
Vill man verkligen ha samma sko igen?
Ibland brukar jag se på löpning ungefär som att titta på film. Jag vill vara med om en upplevelse, en känsla som jag vill ha under en viss period. Ibland är jag sugen på att se på action, ibland komedi och thriller o.s.v.
Lite samma sak med mina löparskor. Jag har ett par skor som ger mig skön mysig känsla, ett par som gör att jag vill springa lite snabbare, ett par som jag använder om jag är bakfull efter en hård lördagkväll. Beroende på situationen så vill jag ha olika känsla i mina skor.

Nu är det ju så att alla kanske inte vill ha 14 par olika skor att välja mellan, men jag lovar att om man prövar lite olika modeller och hittar provar fastare, mjukare, bredare och tightare så kanske man kan hitta den perfekta modellen. Har svårt att tro att man har hittat sin perfekta modell eller att det bara är ett enda märke som passar en när man bara har sprungit i Asics Kayano.

Skor förändras också för varje modell. Nu på senare tid är det flera som påpekat att ett antal modeller från Asics har blivit smalare och tightare i ovandelen. Många har då valt att gå över på andra märken eller modeller.

Mina två poänger är: Såvida du inte är sponsrad av ett märke så finns det ingen anledning att vara lojal.

Prova nya saker. Om det inte är så att du tittar på samma film varje gång det är filmkväll då.

One thought on “Att bara ha ett märke.

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: