Väggen.

Det är inte alltid lätt. 

choosing-the-right-runners-2.jpg

Modell. Färg. Drop. Vikt. Tävling. Träning. Mycket att välja mellan. Jag skriver inte för att säga åt er hur NI ska göra när ni kommer in i butiken. Det finns folk som är mycket bättre på det än vad jag är.

Jag har jobbat i löparbutik. Startade som en novis och allting slutade med ett jobb på ett löpskomärke. Mitt jobb involverar alla dessa butiksarbetare i hög grad. Många som jobbar med att hjälpa er att välja skor är väldigt duktiga. De har kunskap kring det mesta som har med löpning att göra; skor, skador, lopp, erfarenhet kring vad utrustningen har för påverkan på löparen.

Jag sitter och scoutar på grupper runtom på Facebook och internetforum kring löpning och upptäcker att det är många som har tveksamheter kring just säljare i butikerna. Tyvärr. Man har någon bild av att det är en militärisk ledare i butiken som påtvingar något som man inte vill ha.

Vilken tur att du som kund alltid har möjlighet att säga till. 

Gör ditt köptillfälle till en diskussion. Säljarna diskuterar mer än gärna skor och erfarenheter med dig. Om du känner att du hamnar i en diskussion där du tänker: ”Det här är inte vad jag vill ha” så har du alltid möjlighet att säga till. Din nya sko ska kännas rätt. Säg till. Kom inte hem och skicka ner din fru/syster/son till att lämna tillbaka skor dagen efter, även om det handlar om storlek eller färg. Det skapar frustration hos säljaren, visst. Men i slutändan ska det kännas helt rätt. Skon som känns bra är den du kommer att springa i.

Utgå från det som har fungerat för dig. 

Säljarna har mycket erfarenhet. Men ingen känner dig så som du gör. Har du sprungit i en viss typ har skor och du blir rekommenderad något som är helt åt andra hållet: uttryck din åsikt – se ovanstående.

Det är inte svårt.

Provspring skon på löpband. 

Kolla med ett gym i närheten om du får prova på ett pass eller testa gymmet. Räcker med ett kort pass för att få ett bättre första intryck av skon. Ännu bättre om du redan har ett medlemskap på ett gym, då behöver du inte ljuga för gymmet om att du ska prova på för att du är intresserad.

Nästa inlägg kommer att beröra utprovningsprocessen och hur du som kund kan tänka för att göra jobbet och processen lättare för dig och säljaren.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: